2012 och thailändskt

Den här helgen har gått så väldigt fort. Trevlig har den varit i alla fall. I fredags kom syrran och sov över en natt:-) Det var roligt. I lördags var vi på Burlöv center en sväng, såg fram emot det men när vi väl var där började jag smågrina lite eftersom det inte var så roligt att titta på dukar. Dessutom får jag alltid ont i axlar och rygg när jag dels bär tunga saker (även ytterkläder) och när jag står upp länge. Så har det varit länge. Men det var mysigt:-)

På lördagkvällen hade jag en date med pojkvännen. Vi var ute och åt middag på en fin thailändsk restaurang, Korrapong. En mycket smakfull restaurang med god mat och mycket god service. De tog våra ytterkläder och ledde oss till bordet som var dekorerad med orkidéer. Vi smakade på thailändskt öl, singha, där glaset var dekorerat med en orkidé. Maten var jättegod och servitören var så himla gullig mot oss. Kan rekommendera er att äta där!

Här var vi: http://www.korrapong.se/

Efter den trevliga middagen gick vi på bio som låg bara ett stenkast från restaurangen. Det blev den nya filmen "2012", en välgjord och spännande film. Värd att se tycker jag. Jag brukar inte gå på bio så ofta, det var längesedan jag gick sist. Känner egentligen inte något behov så eftersom man kan se många av filmerna hemma så småningom. Däremot måste jag säga att med just den här filmen så kändes det som om det inte skulle ge samma effekt om jag såg den hemma på TV. Filmen var nog mycket mer effektfull och häftig på bio.

Det var helt enkelt en underbar dejt! :-)

Igår pluggade jag lite och så kom Marianne och Anton förbi en sväng.

Nu är det måndag igen och sista föreläsningsveckan för delkurs 3 innan tentan som är den 4:e december. Känns ganska bra, jag har hängt med i svängarna känner jag, iaf när det gäller att läsa på det vi har gått igenom. Åh just det, har jag berättat för er att jag fick VG på andra delkurstentan också (liksom den första)? Jag lovar era att det var den värsta tentan att plugga till på läääänge (om inte överhuvudtaget) för den var så kompakt och maffig liten delkurs. Jag är helt överlycklig att jag överhuvudtaget klarade den tentan. Ett VG, det är bara en bekräftelse för att jag slet som faaaaaaaaan!

Ha en bra vecka alla läsare!

Betty









Uppdatering om vaccinering

Dag 2 sedan vaccinationen. Hur mår jag tänker ni? Jo, idag så gjorde det mycket mer ont i armen än igår och jag kunde inte sträcka upp vänsterarmen alls mycket. Den har varit lite svullen även idag. Jag har också känt en oerhörd huvudvärk under kvällen (om det beror på vaccineringen vet jag ej) men efter en ibuprofen (OBSERVERA: INGEN PARACETAMOL!) så känns det lite bättre. En god natts sömn kommer också att göra susen tror jag. Smärtan i armen har blivit betydligt bättre på bara någon/några timme/ar och jag kan faktiskt lyfta den mer. Jag dushade vid lunch idag och då gjorde det så ont och det var svårt att lyfta upp vänsterarmen så jag kunde raka armhålan hehe, but I did it!

Annars har det bara pluggats! Jag har varit duktig och följt min planering. Imorgon blir det föreläsning, veckans andra och veckans sista=) Hoppas allt är bra med er och till er som är förkylda och sjuka: VARMT KRYA PÅ ER!

Betty



Vaccinering mot svininfluensan

Idag har jag varit och vaccinerat mig mot svininfluensan efter många om och men. Fick skriftlig kallelse hemskickat förra veckan. Det var inte så lätt beslut för mig, jag tvekade länge, men efter att ha läst en hel del om det så bestämde jag mig för att göra det. Hur känns det nu efter vaccineringen då? Peppar peppar jag har inte fått några större bieffekter, det enda är väl att vänsterarmen (som jag blev stucken i) har blivit öm, avdomnad och lite svullen vid injektionsstället men that´s it. Ja, om jag lyfter armen högt så gör det ont men jag tror att det har lagt sig till imorgon.

Vad tänker ni om vaccineringen? Är ni för eller emot? Tycker ni, som jag, att media har bara gjort en mer förvirrad?




Grattis min älskade syrra!

Idag fyller min kära big sistah hela 25 år. STORT GRATTIS!!!!!!!!!!!!! Jag har verkligen världens bästa syster! Finns inte tillräckligt med ord att beskriva henne! Hon är fantastisk på alla sätt och vis! Jag önskar henne bara livets bästa! Snart blir det lite födelsedagsfirande, trevligt:-)







Polenta is the new shit

Hej alla läsare!

Mycket tråkigheter som händer just nu, inte roligt, därför som jag har varit lite frånvarande. Däremot har jag de senaste dagarna blivit pushad till att blogga igen. Ni har helt enkelt saknat mig!=) Men jag väljer att inte fokusera på det tråkiga, utan nu dedikerar jag ett inlägg om polenta.

Vet NI vad polenta är? Pratade precis i telefon med syrran som sa att hon skulle laga polenta imorgon till middag. "Vad är polenta för något?" frågade jag. Syrran hade svårt att förklara, som gul potatismos typ. Jaha svarade jag och sa att jag skulle googla upp det. När jag googlade så fick jag över 1 000 000 träffar. Kändes som om jag borde veta vad polenta är med tanke på antalet bilder. Alltså jag höll på och dö av garv...eller jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men jag kände mig illamående direkt! Det är sant! Det såg inte särskilt aptitligt ut och ändå måste det ha varit mästerkockar som har tillagat maten på bilderna. Dessutom så var den ena bilden inte den andra lik. Tänkte visa er några exempel.


Polenta eller pommes frites?

Polenta eller knäckkakor?


Polenta eller gul mannagrynsgröt?


Och så har vi färdiga matträtter:



Gnocci gjort av polenta.



Grillad kyckling med polenta och nektarin- och björnbärssås.

Polenta pizza.



Polenta cupcakes.



Alltså det verkar som om man kan laga i princip vad som helst med den där polentan. Vad är polenta för något då? I Wikipedia står följande:

"Polenta är små gryn framställda av majskornets kärna. Av polenta görs bland annat gröt och denna majsgröt är nationalrätt i norra Italien". Ouch...nu blev inte Marco glad för min *host* förutfattade mening om polenta.

Nu vet ni (om ni inte redan visste) vad polenta är för någonting! Man lär sig något nytt varje dag...

En fundering bara. Hur kommer det sig att polenta sällan förekommer i reklam? Hur kommer det sig att det marknadsförs så dåligt? Måste ju bero på något...

Polenta kommer säkert bli det nya "it-fooden"...kom bara ihåg var ni hörde det först;-)

Trevlig helg!

Bettan Spettan


RSS 2.0